Printen & Kopieën

In het winkelgedeelte kunt u terecht
om zelf te kopiëren en te printen in zwart/wit
of kleur op de modernste machines.

Wanneer u een USB-stick mee neemt met PDF-bestanden kunt u in de meeste gevallen direct aan de slag.

U kunt uw werk ook door ons laten doen. Aan de balie of via e-mail levert u dan uw print- en kopieeropdrachten aan. Voor de meeste opdrachten geldt dat deze binnen 24 uur verwerkt kunnen worden. U kunt hier ook terecht voor informatie en offertes.

Copycat is vaste leverancier van tientallen bedrijven, verenigingen en (culturele) instellingen en heeft een goede naam opgebouwd door u als klant centraal te stellen, een beter compliment kunnen we niet krijgen!

Stickers & Etiketten

Stickers komen in vele types, vormen en formaten. Voor de mogelijkheden kunt het beste bij de winkel langs komen of een offerte aanvragen.

Fotoprint

Bij Copycat kunt u uw foto’s laten printen op fotopapier, zowel op hoogglans als mat fotopapier.
Oude foto’s?
U kunt ook uw oude foto’s laten scannen, vergroten of verkleinen en wij kunnen ze uitprinten op elk gewenste formaat.

Aanleverspecificaties: Printwerk

BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN:

Pdf-bestanden

Vanwege de herhaaldelijk terugkerende problemen rondom de verschillende bestandstypen van de diverse softwarepakketten accepteren wij alleen (print klare) pdf-bestanden. Hoe u een pdf kunt maken vindt u op pagina: Pdf-bestanden. De bestanden kunnen via de laatste stap in het bestelproces ge-upload worden.

Opmaak

Heeft u een (eigen) ontwerp waarin kleine aanpassingen nodig zijn of deze wilt laten verfijnen door een professionele vormgever?
- Dan hebben wij voor U 1 uur GRATIS vormgeving bij bestelling boven de €60. Daarna €10 per kwartier.

Papierformaat

Alle bestanden dienen aangeleverd te worden in het door u gewenste afdrukformaat A0, A1, A2, A3, A4, A5 of A6. Wanneer wij afwijkende formaten moeten verschalen tot binnen het printformaat kunnen de printmarges rondom ongelijk uitvallen. Stel dus eerst het papierformaat goed in bij de pagina-instelling van uw softwareprogramma voordat u begint met uw ontwerp.

Printmarges

Onze printers kunnen niet aflopend (tot aan de rand van het papier) printen (m.u.v. de A0, A1 en A2 posters) maar hebben rondom een printmarge nodig. Het afdrukbare gebied van de printer is dus iets kleiner dan het papierformaat. Zorgt u ervoor dat uw ontwerp past binnen dit afdrukbare gebied. U dient rekening te houden met een printmarge van min. 4 mm rondom (ook voor de pagina’s in een A5 of A4 boekje). Wanneer uw ontwerp buiten het afdrukbare gebied valt, bestaat de kans dat bij het printen gedeelten wegvallen. Aflopende aangeleverde ontwerpen worden door ons automatisch verkleind tot binnen de printmarges. U kunt ervoor kiezen om de printmarges door ons te laten schoon snijden. Informatie hierover vindt u in de formulieren.

Kleuren

Bij voorkeur, alle kleuren aanleveren in CMYK. (Cyan, Magenta, Yellow, Black). Dit zijn de hoofdkleuren die onze printers gebruiken. Wanneer u de mogelijkheid heeft dient u RGB kleuren te converteren naar CMYK. RGB kleuren zijn beeldschermkleuren en kunnen bij het afdrukken op een CMYK printer anders overkomen dan verwacht. Met name felle RGB blauw- of groentinten kunnen fletser overkomen zodra ze met een CMYK printer worden afgedrukt. Alle Office pakketten (Word, Excel, PowerPoint, etc.) gebruiken RGB kleuren. U dient daarmee dus rekening te houden. Geschikte opmaakpakketten voor grafische doeleinden zijn: Adobe Illustrator, Adobe Indesign, Corel Draw of Photoshop. Phantone kleuren ten alle tijden converteren naar CMYK.

Kleuren foto’s worden op onze zwart/wit printers uiteraard automatisch zwart/wit afgedrukt. Toch adviseren wij u om de foto’s vooraf om te zetten naar grijswaarden. Hiermee kunt u voorkomen dat ze te donker worden afgedrukt. Zwart/wit foto’s die op de kleurenprinter moeten worden afgedrukt, omzetten naar grijswaarden (CMYK, zwart). RBG zwart/wit foto’s worden door de kleurenprinter als kleur herkend.

Resolutie

Onze printers printen met een resolutie van max. 1200 dpi. Voor foto’s echter is over het algemeen een resolutie van 300dpi ruim voldoende. Wanneer u (kleine) teksten in een afbeelding verwerkt is het verstandig een hogere resolutie te gebruiken tot max. 600dpi. Bij voorkeur teksten altijd aanleveren als een font welke ingesloten wordt in de pdf. Voor foto’s op A0, A1 of A2 formaat heeft u een min. resolutie nodig van ongeveer 150dpi.